Aastakonverents „Terve loom ja tervislik toit 2016“

22.03.2016
Loomakasvatus

Traditsiooniline kahepäevane teaduskonverents “Terve loom ja tervislik toit” toimus 2016. aastal juba seitsmendat korda. Konverents on kujunenud omamoodi info- ja teabevahetuse sillaks teadlaste, tootjate ja töötlejate vahel loomakasvatuse, loomade tervishoiu,toiduhügieeni ja toiduainete tehnoloogia valdkondades. Üritusel osales üle 300 valdkonnaga seotud spetsialisti riigiasutustest ning eraettevõtjad looma- ja taimekasvatuse ning toidu tootmise ja töötlemise valdkonnast.

Traditsiooniline kahepäevane teaduskonverents “Terve loom ja tervislik toit” toimus 2016. aastal juba seitsmendat korda. Konverents on kujunenud omamoodi info- ja teabevahetuse sillaks teadlaste, tootjate ja töötlejate vahel loomakasvatuse, loomade tervishoiu,toiduhügieeni ja toiduainete tehnoloogia valdkondades. Üritusel osales üle 300 valdkonnaga seotud spetsialisti riigiasutustest ning eraettevõtjad looma- ja taimekasvatuse ning toidu tootmise ja töötlemise valdkonnast.

Dimedium on aastaid toetanud stipendiumiga oma valdkonna kaht kõige tugevamat teaduspostrit.

Sel aastal võitis kategoorias Terve loom poster:

Glütserooli söötmise mõju piimarasva rasvhappelisele koostisele, autorid Tiia Ariko, Marko Kass, Merike Henno ja Meelis Ots.

Kategoorias Tervislik toit võitis poster:

Kana-broilerilihast ja inimestelt isoleeritud Campylobacter spp. levimuse, arvukuse, antibiootikumiresistentsuse ning genotüübilise kuuluvuse kirjeldus, autorid Mihkel Mäesaar, Mati Roasto, Toomas Kramarenko ja Kadrin Meremäe.

Dimedium õnnitleb võitjaid ja soovib jätkuvat teaduslikku indu!

 

Infot konverentsi kohta saad vaadata SIIT.